Anderen over ZVZZ

Een vader n.a.v. de vader en zoon Kickbokstraining:

‘Voorafgaande aan deze training had ik mijn zoon al een paar maanden niet gezien. Het was wennen aan het contact, maar uiteindelijk heb ik het contact met mijn zoon dankzij de training van Zo Vader Zo Zoon weer teruggekregen’.


Marjon Hoekstra, intern begeleider van basisschool de Notenkraker, Amsterdam Oud-Zuid:

“Unaniem kwam bij onze docenten naar voren dat ze de lessen een mooie aanvulling op ons onderwijs aanbod vinden. Maar ook, heel belangrijk, dat de lessen zo goed en mooi gegeven werden. Een compliment dus aan de trainers/docenten! ”

De lessen zaten goed in elkaar en er werd behoorlijk wat van de jongens gevraagd. Zowel fysiek als mentaal, maar wel allemaal op een heel respectvolle manier.

Twee jongens hebben aan beide pilots meegedaan en van die twee jongens is er één bij alle lessen aanwezig geweest. Hij vond het prachtig om te doen. Deze jongen heeft in de school regelmatig last van woede uitbarstingen. Helaas zijn die niet minder geworden, maar hij heeft wel heel veel positieve ervaringen opgedaan. Hij heeft ervaren dat hij samen met andere jongens flink aan de slag kan gaan en daarbij is hij behoorlijk tegen zijn grenzen aan gelopen. Iets dat hij in het dagelijks leven heel moeilijk vindt te hanteren. Bovendien was er veel ondersteuning van de ouders bij de deelname aan deze lessen. Zijn (stief) vader is ook naar de vader/zoon les gekomen.

De andere jongens die deel hebben genomen waren allemaal heel erg te spreken over de lessen. Ze vonden het fantastisch. Dezelfde reactie heb ik van de ouders van alle kinderen gehad.

Een van de vaders had even tussendoor vrij genomen om de les bij te kunnen wonen. Zijn zoon straalde dan ook.
Zowel bij de vader/zoon lessen als bij de laatste lessen van beide pilots was de opkomst en belangstelling van de ouders bijzonder groot. Van sommige ouders hebben we gemerkt dat hun betrokkenheid bij andere openbare lessen ook vergroot is. Zo waren ze bij de openbare dansles, waar sommigen voorheen niet aanwezig waren.”


Een vader en zoon (13) na de training.

‘Voorafgaand aan de training dacht mijn zoon dat kickboksen vooral aanvallen inhield. In een feedbackronde gaf hij aan dat het leren incasseren en opvangen eigenlijk net zo belangrijk is, en dat dat in het echte leven ook zo is. Zelf heb ik geleerd dat je relatie met je zoon niet vanzelfsprekend is. Je moet er energie in steken, het gaat niet vanzelf!


Een vader en zoon (17) na de training.

‘Door de training zijn wij beide beter instaat om elkaar aan te spreken op het moment dat het niet zo goed gaat tussen ons.
Buiten de training heeft ook de heen- en terugweg ons ook geholpen om naar elkaar te groeien.’